Mijn naam is Lucienne Meinsma. 

Tijdens de ALV van 22 november j.l. ben ik gekozen als lijsttrekker van GroenLinks. Dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is uitgesproken, daar ben ik enorm blij mee en ook trots op!

In 1983 ben ik in Drachten komen wonen. Samen met mijn echtgenoot heb ik twee volwassen kinderen. Sinds maart 2018 ben ik fractievoorzitter van GroenLinks. Naast mijn baan als raadslid werk ik bij Maeykehiem als activiteiten begeleider. Dit is een gevarieerde en enerverende combinatie van twee leuke banen.

Energie krijg ik van bezoeken van musea, dans en of muziek voorstellingen. Net als wandelen in het bos, in het weidelandschap, bij de zee of in de bergen. 

Als vrijwilliger zet ik me in voor Museum Dr8888. Met name als gastvrouw in het van Doesburg Rinsemahuis. Van afvalmaterialen zoals bijvoorbeeld fietsbanden of oud ijzer maak ik graag sieraden of kunstobjecten. Ook verwerk ik graag materialen die de natuur biedt zoals stenen. Oude onbruikbare voorwerpen geef ik graag een kunstzinnig tweede leven.

Als raadslid ben ik verantwoordelijk voor het stellen van de kaders van het beleid wat het college moet gaan uitvoeren. Vervolgens controleert de raad of  het wordt uitgevoerd zoals we hebben afgesproken. Klinkt simpel en toch is het vaak ook best wel ingewikkeld. 

Diversiteit in de breedste zin van het woord is voor mij een belangrijk onderwerp!

We moeten bewust om met onze aarde. Doen we dat niet dan is onze aarde  niet meer leefbaar. Niets doen is geen optie.  Het verleden kunnen we niet beïnvloeden. Onze invloed zit op alles wat je nu wel kan doen. Dat moet je juist nu ook doen voor de toekomst. De effecten van de klimaatverandering is zichtbaar en merkbaar. Samen met u kunnen we dat gaan aanpakken!

Waar ik echt trots op ben is dat, op mijn initiatief, Smallingerland een regenbooggemeente is geworden, Diversiteit en gelijkwaardigheid is een groot goed en maakt onze samenleving kleurrijk! 

Alles wat ik doe, doe ik met passie en vanuit mijn hart. Een verbinder puur sang! Balans en harmonie zijn voor mij belangrijke waarden. Zowel in mijn vrije tijd als in al mijn werkzaamheden hou ik van samen zijn, samen werken, samen leren, samen bouwen, samen genieten en samen successen vieren!

Mijn positieve  gedrevenheid  wil ik graag  in zetten om samen met U aan de slag te gaan Wij zijn allemaal Smallingerlanders en daar doen we het voor!

Op mij kunt u rekenen, doet U met me mee?