Maar het is nog niet te laat. Afgelopen tijd stond het klimaat bovenaan ieders agenda. Wereldwijd gingen miljoenen mensen de straat op voor meer klimaatactie.

We moeten zo snel mogelijk veel minder CO2 uitstoten. Hoe? Door de grote vervuilers aan te pakken en te investeren in groene alternatieven. De oplossingen zijn er en we weten wat er moet gebeuren. Ook in Smallingerland moeten we snel minder CO2 uitstoten.

Het klinkt logisch: wij willen de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Toch doen we dat nu niet. Er woedt al een merkbare klimaatcrisis: van alles verwoestende branden, hevige stormen, hittegolven en overstromingen, tot aan plant- en diersoorten die uitsterven. Als we niet snel in actie komen, laten we niet alleen een onleefbare wereld achter, maar wordt de aarde straks ook onbewoonbaar. Tenzij we nu in actie komen. En het goede nieuws is: wij kunnen dit.

Denk aan goed geïsoleerde huizen met lager energieverbruik en zonnepanelen. Schone lucht en veel groen om je heen. Geen vervuilende bedrijven, maar innovatieve ondernemingen op groene stroom. Omscholing naar groene banen om de energietransitie in te zetten.